lunes, 3 de septiembre de 2012

HACERTEATRO! Asociación cultural


En aquesta entrada, comentarem l'evolució d’una entitat que va iniciar la seva trajectòria quan vaig finalitzar la meva tesina al 2009 i, que també va patir un canvi intern amb el seu funcionament: es tracta de “Hacerteatro!”, nom de l’espai que va crear Nathalia Sócrate, després de separar-se d’Ana García amb la qual va portar a terme el projecte MAS (Movimiento de Arte Social).



Sócrate ha aconseguit durant aquests tres anys d’història oferir un centre de formació especialitzat a aplicar el TO al Teatre Terapèutic. Sócrate conjuntament amb altres professionals de la Psicologia ha ofert cursos molt complerts de Teatre Terapèutic que continuen el camí obert per les entitats “Espai Lúdic”, “Gestual” o el “Teatro como oportunidad”.



També ofereix tallers per treballar amb adolescents des de un punt de vista del Teatre pedagògic.



La seva nova pàgina web és la següent:



 http://hacerteatro.org/

domingo, 2 de septiembre de 2012

ARTIVISME: Desenvolupament comunitari


En aquest espai, parlarem d’una entitat que també ha canviat el seu nom, però que no ha sofert cap canvi intern; ens referim a “DCC Artivisme i Comunitat” que ha passat a dir-se  “Artivisme: Desenvolupament comunitari”, impulsat per la artivista Txus Pedrosa.



A la seva nova web, podem observar com han evolucionat alguns dels grups del Teatre de l’Oprimit (GTO) que ella va impulsar ara fa sis anys:



-          El grup TeAtreVida s’ha consolidat de forma independent a Mollet, com a associació oficialment, són un grup de veïns amb edats compreses entre els 23 i 65 anys i, originaris de diferents països, que fan arribar les seves diferents reflexions dels problemes quotidians que els envolten a través de peces de Teatre Fòrum a la resta de veïns.



-          D’altra banda, Pedrosa continua formant part de la companyia PleGats, que va sorgir després que l’artivista donés un curs de Teatre Social per l’entitat Gats. El grup està format per set dones dedicades a l’educació social.



-          També, l’artista pedagoga ha continuat oferint formació en TO, assessorament a entitats etc... un exemple d’aquesta vesant és el curs que va oferir: “Teatre de l’oprimit/ida sobre drets de la infància: reflexió-acció per a la transformació social”, organitzat per la Facultat de Pedagogia de la UIB amb la col·laboració d’UNICEF i, impartit conjuntament amb Valeria Wilter, experta també en TO i Silvia Casanovas, com a representant d’UNICEF.



 La nova web “Artivisme: Desenvolupament comunitari” la podeu trobar amb aquest link:




/


IMPACTA T Intervencions Teatrals

Impacta Teatre és una altra entitat també ha viscut un canvi intern important durant l'any 2011. Actualment, l'entitat ha passat a dir-se "Impacta T Intervencions Teatrals", sota la direcció de l'Anna Caubet i Silvia del Toro.  

Després de cinc anys d'història, alguns projectes de l'entitat continuen vigents:

- Es continuen posant en escena les següents obres de teatre: "La pareja ideal", "Pan y circo" i "No vaig demanar néixer". D'altra banda, l'entitat ha realitzat més de 35 peces de Teatre Fòrum que es representen a centres cívics d'arreu de Catalunya.

- L'entitat continua realitzant els projectes de Teatre Social i Joves: "Actuem!" en col.laboració de la Fundació La Roda, i d'aquest projecte es crea la "Trobada de Teatre Social per  a Joves Deslimita'm", que ja va per la 5a edició. 

- D'altra banda, la formació de professionals del TO continua tenint lloc al Centre Cívic Drassanes de Barcelona a càrrec de l'Anna Caubet. 


La nova pàgina web de l'entitat és la següent: