viernes, 31 de agosto de 2012

transFORMAS Artes escénicas y Transformación

TRANSformas va ésser la segona entitat més important dins del panorama del TO català i va néixer al 2004, moment clau dins de la història del moviment. Durant l'any 2010,  alguns membres fundadors de l'entitat van iniciar camins professionals diversos i la resta de l'equip, encara encapçalat per Eva García, va apostar per una major professionalització de l'entitat i, per això, van transformar el seu nom en "TransFORMAS Artes escénicas y Transformación".

Els projectes que actualment estan desenvolupant a l'entitat són:
 

- TeatroDENTRO: és un projecte inicial al 2005 que es centra en la producció i la formació artística en presons amb l'intenció de millorar els lligams de comunicació amb el món exterior. Degut a aquest projecte, es va iniciar el inOUT FESTIVAL, que posa en circulació produccions teatrals i cinematogràfiques que s'han ideat dins dels centres penitenciaris. El festival es desenvolupa tant dins com fora de la presó.





 
- Una gran aposta relacionada amb l'anterior projecte és la filmació de "Frontera", un llargmetratge de ficció que impulsen els participants de teatroDENTRO amb la col.laboració de professionals del sector de audiovisual. La pel.lícula es filmarà integrament a l'interior del teatre del Centre Penitenciari de Quatre Camins el novembre de 2012 i s'estrenarà el 2013 a Marsella.



 
- D'altra banda, l'entitat continua fent cursos per multiplicar el mètode boalià i també organitza tallers d'intervenció social per a col.lectius oprimits. Un altre activitat que realitza és assessorar sobre l'aplicació de l'art com a eina de transformació social a entitats i empreses que ho necessitin. També, participen en jornades i seminaris que es dediquen al teatre aplicat en l'educació social.

 
També, és destacable comentar que transFORMAS té un apartat concret de I+D que gira al voltant del projecte de teatroDENTRO.


La nova pàgina web és:




No hay comentarios:

Publicar un comentario